top of page

ONDERZOEK

DIVERSIDATE 2021 - 2023

Over

Diversi-Date is een Erasmus+ onderzoeksproject dat loopt van 2021 tot 2023, waar drie onderwijsinstellingen (uit onder andere Finland en Nederland) en creatieve organisaties deel uitmaken. Het doel van het project is om jongeren van 15 tot en met 17 jaar en hun docenten op een creatieve, ervaringsgerichte manier met elkaar in gesprek te laten gaan over identiteit, relaties, levensstijl en visie op de wereld. Dit in een steeds veranderende en diverse samenleving.

Partners

Diversi-Date is een Erasmus+ project tussen:

  • 3 hogescholen: Odisee (B), Saxion (NL) en Turku Universities of Applied Sciences (FI)

  • 5 creatieve organisaties: Pimento (B), Man Overboord (B), De Bagagedrager (NL), Live your Story (NL) en TMI Johanna Novàk (FI)

  • 1 middelbare school: TA Jette, België

  • Externe deelnemers: leerlingen en docenten van middelbare scholen, docenten en studenten van hogescholen, en creatieve organisaties

Toolbox

Het resultaat van dit onderzoek is een toolbox gericht op creatieve professionals die samenwerken met leraren/scholen. Diversi-Date workshops zijn ontworpen om gebruikt te worden in verschillende situaties, waarin er behoefte is aan betere interactie en verschillende thema’s die verband houden met diversiteit.

Nieuwsgierig? Check de toolbox.
Meer achtergrondinfo over dit Erasmus+ project vind je hier (in het Engels) terug.

Kopie van Breed 4 (18).png
bottom of page