top of page

Man OverBoord: heb je daar al van gehoord?

Op de Antwerpse dokken waait er een frisse wind. Ze lokt je naar Stormkop: een plek waar inspiratie giert en creativiteit bruist. Waar theater ruist en vriendschap kolkt. Waar beweging stroomt en waar kunst je wenkt. Ben je benieuwd? Man OverBoord vertelt je zaterdag 11 mei waar het allemaal over gaat. 

Op de site van Stormkop (Droogdokkenweg 4, 2030 Antwerpen) zwaait Rebels Kunstplatform Man Over Boord (MOB) zaterdag 11 mei de deuren van de PODIUMWERKPLAATS hun deuren open.  De stuurvrouwen, Jellie Schippers en Soraya Rademaker, staan klaar om je rond te leiden in hun theaterwereld. MOB is een fusie van organisaties (NEST en PIAZZA), een werkplaats waar jongeren iedereen, maar vooral zichzelf kunnen zijn.

Open dag 

 

Deze driejarige opleiding leert jou hoe theater ruikt, hoe het voelt om in een ander vel te kruipen, nieuwe dingen te leren en in creativiteit te zwemmen. Verschillende kunstenaars zoals acteurs, schrijvers, fotografen, regisseurs, choreografen en performers laten jou gedurende twee jaar iedere zaterdag duiken in verschillende kunstdisciplines. In het derde jaar maak je met je groep een eigen voorstelling zoals JULLIE willen.

Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Op de Open Dag kan je de sfeer komen opsnuiven, workshops bijwonen, toonmomenten bekijken, expo’s bewonderen, kennis maken met het MOB-team en kijken naar de productie TE LAAT / LAAT ET. Kortom, theater opsnuiven zoals die op Stormkop wordt gegeven.

 

Theaterboot
 

Op Stormkop is de loods het dek van je schip. De plaats om aan te meren, om te babbelen met je vrienden en samen iets te eten.

De rode en blauwe zalen zijn je zeilen. Hier kan je je vleugels spreiden. Je energie en fantasie hun eigen gang laten gaan in improvisatie, samenspel, emotie of beweging.

Theater is het water waarop jullie groep drijft. Die jullie laat varen en, soms wat doet kantelen. Die jullie uitdaagt, maar vooral verrijkt. Ook een plek om stil te staan en samen te dobberen…

Dobberend, dobberend, dobberend …

Zin om te dobberen op de theaterboot?

Dat doe je bij Man OverBoord.

 

 

Mouna Vannot - afgestudeerd van de PODIUMWERKPLAATS in 2023. 

Kopie van Lang 4 (4).png

(c) Tim Liebaert

Kopie van Vierkant 4 (2).png

(c) Tim Liebaert

bottom of page