top of page
Man OverBoord

WOORDENBOEK


KUNSTENAARSMINDSET EN ARTISTIEK BURGERSCHAP UITGELEGD

ARTISTIEK BURGERSCHAP

Dat betekent voor MOB... Dat we binnen de workshops werken vanuit de mindset van een kunstenaar! Een kunstenaar wil iets zeggen, vertellen, aanzetten met zich werk. En een kunstenaar leert zichzelf om anders naar de werkelijkheid te kijken, zodat er verandering of beweging mogelijk wordt. MOB spoort jongeren aan om net zoals kunstenaars zo onbevooroordeeld mogelijk te kijken naar de wereld, de dingen die hen opvallen en raken.

Vervolgens bevragen we elkaar: Wat precies raakt ons? En waarom?! Om daarna actief, uitvoerend en oplossingsgericht actuele uitdagingen van deze tijd aan te gaan. We reiken handvaten aan om participatief en actief deel te nemen aan de maatschappij, vanuit een creatieve en actieve houding.

 

Het is ook daarom dat we steeds met recyclage materiaal werken. Gebruikt goed krijgt een 2e leven. Een nieuw verhaal. We gebruiken bv. geen colsonbandjes meer om materiaal aan elkaar te verbinden, maar zoeken naar ecologische oplossingen.

KUNSTENAARSMINDSET

... betekent handelen vanuit een creatief gedachtegoed. 'Wat levert het ons op/Hoe lossen we dit op?', zijn vragen die we als eerste over boord gooien. Veel liever stappen we uit ons vastgeroest denkkader en gooien we ons denken 'out of the box', liefst van al met veel te veel lef. Want het is zo dat we tot oprechte originele antwoorden komen. Maar hoe doe je dit dan?

 

Door EERST met open blik naar de wereld te kijken, je VERVOLGENS te durven laten raken en je interesse te laten wekken, DAN zo onbevooroordeeld mogelijk research te doen om STRAKS scherp te krijgen wat, waarom en hoe je hierover wil vertellen of wil veranderen om TOT SLOT wat je wil vertellen artistiek vorm te geven.

bottom of page